Kotimaanliikenteen laivurin koulutus pidettiin Oulu-laivalla

Marraskuun lopulla 2013 alkoi Oulu-laivalla kotimaanliikenteen laivurikurssi, jota pidettiin viikonloppuisin aina tämän vuoden huhtikuulle saakka. Alla yhden kurssilaisen, Jukka Sortin, mietteitä kurssin annista:

”Talven aikana laivalla järjestettiin viikonloppuisin Kotimaanliikenteen Laivurin koulutusta. Ensimmäinen meriammattipätevyyteen johtava koulutus Oulussa sitten 100 vuoteen. Siinä samalla tuli koeponnistettua laivan ruumaan aloitettu koulutustila. Tilasta löytyi niin hyvät kuin huonotkin puolensa ja parannuksia on tulossa paljon. Mutta löytyi tiloista niin paljon hyvääkin, että itse asiaa saatiin taottua päähän ihan kunnolla.

Koulutukseen sisältyi EA1, SRC-radiotutkinto, vakavuuslakselmia, koneoppia, meriteiden sääntöjä ja tietenkin navigointia. Navigointia oli paljon niin kartalla kuin tutkallakin. Kurssi huipentui Meriturvassa saatuun kaksipäiväiseen palo- ja pelastautumiskoulutukseen sekä kaksi päiväiseen simulaattoriajoon Turussa Aboa Maren huippuluokan laivasimulaattoreilla.

Meriturvan kaksi päivää oli kuin isojen poikien huvipuistossa vietettyä laatuaikaa. Yksi päivä oltiin altaassa liivit päällä harjoittelemassa pelastautumista. Toinen päivä touhuttiin ulkovesillä pelastuspuvuissa. Välillä laskettiin ja ajeltiin pelastusveneellä. Lopuksi sammuteltiin sitten tulipaloja.Eikä se simulaattorikaan Turussa isoa miestä kylmäksi jättänyt!”

Toivotaan, etttä vastaanvanlaisia kursseja saadaan jatkossakin tänne Ouluun.