- Yhteinen asiamme -

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
18
tammi
2021
Verhoomo Tappaskääpän yrittäjä Laura Kokko vieraili aluksellamme tutustuen laivan tiloihin konepäällikkö Pentti Huttusen opastuksella. Idearikkaana visionäärinä Laura näki laivan verhoilujen olevan päivityksen tarpeessa.

Esittelyvierailun aikana Lauralle syntyi ajatus päivittää koko aluksen istuimisto ja verhoilut uusiin kuoseihin. Yhteistyökumppanikseen hän sai hankkeeseensa Linus Lauritzonin kankaiden maahantuontiyrityksen, joka innostui lahjoittamaan huonekalujen verhoilukankaat laivalle. Sisustus Brita –liikkeen yrittäjä Brita Mäkitalo lahjoittaa ja ompelee uusiin verhoihin tarvittavat kankaat. Kokko haastaa muitakin oululaisia yrittäjiä mukaan talkoisiin laivan hyväksi.

“Koen, että verhoilutyö ei ole minulta pois, joten haluan auttaa laivaa. Olen aikaisemmin työskennellyt vapaaehtoisena kaksi vuotta m/v Douloksella, joten laivat ovat tuttuja.” Kokko kertoo.

Aluksen kunnostustyöt käynnistyvät talven mittaan. Pintakäsittelyjen kohteena ovat myös aluksen metalli- ja puupinnat, jotka on tarkoitus maalata.

Merellinen Oulu Ry ja m/s Oulu saavat näin lahjoituksena uutta ilmettä sisustukseensa. Laivan ylläpitäminen ja kasvojenkohotus nostavat sen arvoa vierailijoiden silmissä, nostamatta laivan rahallista arvoa. Laivan hankintakauppakirjan ehtoihin on kirjattu, että laivaa ei saa myydä muulle taholle kuin romuttamolle. Yhdistyksen varainkeruu, koulutus, veneilyopetus ym. tähtää ainoastaan varojen hankkimiseen aluksen toiminnan ylläpitämiseksi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin