- Yhteinen asiamme -

19
touko
2021
Merellinen Oulu ry on ottanut askeleen kohti kestävää kehitystä.
Pitkäkin matka alkaa ensimmäisestä askeleesta !

Oulu-laivan sisäinen ilme on raikastunut

Oulu – laivaa on siistitty kuluneen talven aikana reippain, joskin asiantuntevin ottein. Kaikki aluksen istuimet verhoiltiin Laura Kokon verhoomoyrityksen Tappaskääpä toimesta. Verhoilun kankaat on lahjoittanut Laurizon’s kankaiden maahantuoja. Kaikki verhot uusittiin myös sisustusompelimo Britan toimesta. Verhokankaat ovat  Pagunetten  recycled – mallistoa, joka on valmistettu 100 % kierrätysmateriaalista.

Materiaalit ovat lahjoitettuja Oulu-laivan sisustamistarkoitukseen. Työpanos em. käsityöyrittäjiltä on ollut myös lahjoitusta ja talkootyötä. On hienoa nähdä ja kokea että on tahoja, jotka haluavat vaalia Oulu-laivaa ja sen historiallista perintöä.

Aluksen aktiivitalkoolaiset Sepot, Enska ja KonePena ovat uusineet maalipintoja laivan messissä, keittiössä, pentterissä, koneosaston käytävillä. Myös salongin WC- on saanut uuden hillityn värin pintaansa. Kaiken kaikkiaan vapaaehtoisen työväen panostuksella on varsin merkittävä osuus kesän merimatkojen asiakasviihtyvyyteen, miellyttääpä se myös henkilöstön silmää.

Merellinen Oulu ry on ottanut ensimmäisen askeleensa kohti kestävää kehitystä, pitkäkin matka alkaa ensimmäisestä askeleesta !

 

 

Kierrätetystä muovista valmistetut sisustustekstiilit (PAGUNETTE)

Joka vuosi tuotetaan 400 miljoonaa tonnia muovia – 40 % siitä on kertakäyttömuovia. Yhden muovipullon hajoaminen luonnossa kestää satoja vuosia. Muovi tuhoaa elinympäristöämme, joten keräämällä sekä kierrättämällä muovia, pienennämme sen määrää kaatopaikoilla ja merissä. Kierrätetyn polyesterin valmistuksessa käytetään 2/3 vähemmän energiaa ja 90 % vähemmän vettä kuin tavallisen polyesterin valmistuksessa. Kierrätetty polyesteri on yhtä lujaa ja se kestää yhtä kauan kuin tavallinen polyesteri, mutta kuormittaa luontoa paljon vähemmän.

Meidän uusi kangasmallisto RECYCLED on valmistettu käytetyistä muovipulloista – haluamme sen avulla kierrättää ja suojella luontoa. Osa kankaista on valmistettu 100 % kierrätetyistä muovipulloista, toiset ovat kierrätetyn muovin ja tavallisen materiaalin yhdistelmiä. Kaikki kankaat ovat OEKO-TEX sertifioituja, joten ne eivät sisällä haitallisia kemikaaleja.

SIVAS (Oulu-laivassakin käytetty) verhokangas on valmistettu100 % kierrätetyistä muovipulloista, ja suuri osa pulloista on meristä kerättyjä.

 

Merellinen Oulu - Yhteinen asiamme!

MERELLINEN OULU RY

YHTEYSTIEDOT / Tarjoukset / INFO