- Yhteinen asiamme -

27
heinä
2023
Kotimaanliikenteen laivurikurssi käynnistyy syksyllä Oulussa. Haku koulutukseen 3.9.2023 mennessä. Osa lähiopetuksesta Oulu-laivalla Toppilansalmessa.

Lokakuussa käynnistyy 29 lähiopetuspäivää käsittävä Kotimaanliikenteen laivurikurssi Oulussa. Koulutus alkaa 2.10.2023 ja päättyy 22.3.2024. Viimeinen hakupäivä koulutukseen on 3.9.2023. Osa kurssin lähipäivistä pidetään Oulu-laivalla Oulussa (Toppilansalmi).

Koulutuksen sisältö

Kotimaanliikenteen laivurina voit työskennellä aluksen päällikkönä Suomen rajojen sisäpuolella. Voit työskennellä matkustaja-aluksella, rahtialuksella, hinaajalla tai ehkäpä luotsikutterilla.

Kurssilla opiskellaan navigointia, tutkankäyttöä ja koneoppia sekä saadaan pätevyys käyttää VHF:ää ja antaa ensiapua. Meriturvallisuusharjoitukset järjestetään Meriturvan yksikössä Lohjalla. Lähiopetusta on yhteensä 29 päivää, pääsääntöisesti viikonloppuisin. Meriturvalla aina kaksi arkipäivää. Muutama lähiopetusjakso on 3 päivän pituisia.

Kotimaanliikenteen laivuritutkinto ja sen perusteella myönnettävä pätevyyskirja oikeuttavat toimimaan päällikkönä kotimaanliikenteen lastialuksessa, jonka bruttovetoisuus on alle 500 sekä kotimaanliikenteen matkustaja-aluksessa, jonka bruttovetoisuus on alle 300 ja joka liikennöi kotimaanliikenteen alueilla I ja II.

Kotimaanliikenteen laivuri on osatutkinto merenkulkualan perustutkinnosta (tutkinnon osa Kotimaanliikenteen laivuri). Pätevyyskirjaa varten tarvitaan kurssin lisäksi 240 päivää merikokemusta.

Lisätietoja kotimaanliikenteen laivurinkirjasta löytyy Traficomin sivulta: https://www.traficom.fi/fi/liikenne/merenkulku/merenkulun-patevyyskirjat

Kurssi Oulussa järjestetään arkipäivisin, viikko kerrallaan.

Lähiopetuspäivät järjestetään viikoilla: 40, 45, 48, 2, 5, 8 ja 10. (viikko 8 ja 10 ei Oulu-laivalla).

Kurssikieli on suomi.

HAKU koulutukseen 3.9.2023 mennessä:

https://www.axxell.fi/fi/kotimaanliikenteen-laivuri-oulu

Lisätietoja Axxell: Jerker Hagström, 044-739 7773, jerker.hagstrom@axxell.fi

axxell

Merellinen Oulu - Yhteinen asiamme!

MERELLINEN OULU RY

YHTEYSTIEDOT / Tarjoukset / INFO