Koulutus

Oulu–laiva on koululaiva

Merellinen Oulu ry: n omistama M/S OULU -laiva sai 29.9.2011 SPS –statuksen (Special Purpose Ship), joka tarkoittaa sitä, että alus on erikoisalus jonka toimenkuvaan liittyy olennaisena osana koulutusaspekti. Status on myös mieluisa velvoite.

Koulutusaspekti antaa mahdollisuuden aloittaa aluksella kaikenlaista koulutusta liittyen merenkulkuun ja merimiestaitoihin. Oulu-laivan perimmäiseksi tarkoitukseksi on yhdistyksen säännöissä kirjattu Oulun merellisyyden kohottaminen ja palauttaminen arvoon, jota vaativat kaupungin menneisyyden mahtavat merenkulun perinteet. Näissä tavoitteissa jokainen alukselle mukaan tuleva on velvoitteemme mukaisesti merellisyyteen koulutettava ja siten toimintojemme kiitettävä kohde.

Merellinen Oulu Ry:n ja Pohjois-Pohjanmaan yhteisellä EAKR-rahoitteisella hankkeella, SPS Oulu Kouluttaa,  on Oulu-laivalle rakennettu ja päivitetty toiminnan mahdollistava oppimisympäristö. Aluksen ruumaan on rakennettu luokkatila 22 opiskelijalle ja se on varustettu uusimmalla AV tekniikalla sekä internetyhteydellä. Lisäksi alukselta löytyy STCW-S luokiteltu koulutus simulaattori, joka soveltuu täysin ECDIS ja tutkakoulutukseen, mutta myös meriteiden sääntöjen, väyläajon sekä huonossa näkyvyydessä tapahtuvan navigoinnin harjoitteluun.

STCW-S luokitettu ammattiopetussimulaattori

STCW-S luokitettu ammattiopetussimulaattori

 

Aluksen oma komentosilta, nykyaikaisineen tutkineen, konehuone ja itse alus kokonaisuutena antavat todellisen pohjan merimiestaitojen opiskelussa. Nämä kaikki asiat yhdistyvät Oulu–laivassa vertaansa vailla olevalla tavalla, pohjoisilla vesillä seilaa koulutusta tarjoava laiva.

Avatkaamme kaikki merellisten tietämystemme arkut laivamme piiriin ja merellisille matkoillemme osallistuville. Merellisten asioiden ja tietämyksen jakaminen ovat perustaa Oulun merellisyyden kohentamisessa.

Lisätietoja aluksella meneilään olevista, alkavista sekä tulevista koulutuksista löytyy Ajankohtaista osiosta ”Koulutus” –kategorian alta. Lisäksi yhteystiedoista löytyy yhdistyksemme koulutuskoordinaattorin yhteystiedot suoraa yhteydenottoa varten, mikäli olet kiinostunut jostakin merellisestä tai merenkulkuun liittyvästä koulutuksesta jota ei ole Ajankohtaista osiossa mainittu.

 

SUBMARINE, Oulu-laivan ruumaan rakennettu koulutustila

SUBMARINE, Oulu-laivan ruumaan rakennettu koulutustila